Книги

Тъмни съзaклятия: Повелител на сенките

 

 

Тъмни съзаклятия: Лейди Полунощ

Здравейте, приятели. Три години по-късно моя милост реши да поеме на следващия етап от приключението. Истината е, че не исках да го правя, без да е излязла третата книга, но тя вече е факт и аз с радост захванах „Повелител на сенките“. Няма да ви говоря за автора, всички вече знаете за слабостта ми към Касандра, вселената, която е създала и Магнус Бейн. Но за него по-натам. В друг пост.

Ако последвате горния линк ще видите, че макар и да харесах новите герои на Касандра, не останах доволна от приликата на Ема и Джулс с Джейс и Алек. За щастие, в тази втора книга от поредицата тази връзка се губи и размива. Всеки един от героите, и като казвам всеки имам предвид наистина всеки, търпи своето развитие.

Повелител на Сенките“
Тъмни Съзаклятия #2
Касандра Клеър
Страници: 672
Издава: ИБИС

Ема и Джулиън са принудени да порастват и да носят своите отговорности, да взимат важни и съдбоносни решения някъде между битките да спасят света и битките за самите себе си.

Ливи, Тай и Кит разцъфтяват пред погледа на читателя и накрая един от тях определено ще се озове сред списъка ви с любимци, ако не и всички. Млади, на границата между деца и тийнейджъри, те се сблъскват с реалността в най-грозната ѝ форма.

Кийрън е още един интересен образ, чието развитие ще следя с интерес и в следващата книга. Същото се отнася за Марк, Кристина и Дру.

За разлика от първата книга, където имаше пропуски и малки несъответствия, тук Касандра вече се е събрала и историята върви гладко, динамично и кара читателя да отгръща страниците една след друга. Лошото е, че когато си толкова погълнат в магическия свят, в който летиш, преследван в света на елфите, биеш се с демони или древни същества, неминуемо се привързваш, а когато се привържеш, особено към книжен герой, може да стигнеш до неприятния момент, в който да си кажете сбогом.

Кой? Как? Защо? Жив? Умрял? Минал? Заминал?

Знаете, че няма да ви кажа, но Касандра е автор, който не само ви води из земите на елфите или Аликанте, не само ви блъска в шеметно действие, но е и напълно способна с един размах, с едно изречение да ви превърне в емоционална експлозия и накрая ще има толкова много „Защо?“ Но, ако като мен сте изчакали толкова време с поредицата, поне ще ви е по-спокойно на душата, защото можете да посегнете спокойно към следващата книга, която препоръчвам да седи до вас на нощното шкафче!

Не съжалявам нито за момент, че забавих прочита на тази книга, защото колкото и бързо да ги издават от Ибис, Каси има навика да ги забавя, вмъквайки някой и друг проект между тях.  Което ми напомня, че скоро ще си говорим за един от тях. Можете ли да се досетите кой?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s