Книги

Коледни тайни и аромат на шотландско уиски

Здравейте, приятели!
Тези от вас, които ме следят знаят, че рядко посягам към такъв тип книги, но… за мен лятото, времето около Коледа, а понякога дори и самата зима, са тези сезони, които размекват някакво кътче в мен и ми се ще да подхвана някой и друг романтичен роман. Планът беше да прочета „Коледна тайна“ по Коледа, но… Излязох от тъмната безкнижна дупка малко след Коледа със съвсем различна книга. Навън обаче още вали сняг, студено е и може ѝ Коледа да мина, но пък усещането за зима, елхи, камини и гореща напитка все още витае около нас.

„Коледна Тайна“
Карън Суон
Страници: 460
Издава: Ciela Books

„Коледна тайна“ не е от онези елементарните любовни истории, които започват тип „видях те, влюбих се, легнахме си, а сега да се погоним 300 страници, че да се дърпам“. Тя е изградена от различни етапи. В началото дори ми се стори леко суховата, но не мина много време преди изцяло да погълне вниманието ми.

Авторката вади младата и успяла Алекс от комфортната ѝ зона за да я захвърли на място, на което едва ли би отишла доброволно и ако не е свързано с работата ѝ. Тя е уверена, механична и дори бих казала леко студена, освен всичко това тя е и чудесен манипулатор, което успява да ѝ донесе успех като бизнес коуч.  Но дали ще успее да запази увереността си на малкия и очарователен шотландски остров Айла, пълен с истории за войни, уиски и семейни вражди.

Забавно е, че имената на някои от героите в съкратените си варианти са на небезизвестните братя от скандинавската митология Тор и Локи. Естествено в момента, в който го прочетох, започнах да се чудя дали историята ще се развие като божествата или по коренно различен начин. Локи да удави Тор в бъчва от уиски… Примерно…

Шегата на страна. Книгата е очарователна по свой начин, проследява две времеви линии 1918 и наши дни. И двете истории са еднакво интересни и макар на моменти авторката да е доста предвидима и да губим напрежението от чуденката, то поне не губим интерес как ще се стигне до там.


Реално ѝ давам 3.5

Алекс определено е изправена пред най-трудната задача в кариерата си, тя трябва да се справи с самоунищожителния изпълнителен директор на „Кенталън“ и да го превърне от гневен и непредсказуем човек в добър лидер.

Историята е увлекателна, освен витаещата някъде там любов, ще научите много за уискито, за неговото производство, ще се забавлявате с хапливите езици на героите, ще се потапяте в бурното море от отдавна забравени истории.

„Коледна тайна“ е приятна особено сега за това време, в което снегът трупа по первазите и улиците, когато можете да се сгушите под топло одеало и с чаша чай или уиски (в духа на книгата) да се потопите в историята на съдбите, преплели се на остров Айла. На мен лично ми подейства зареждащо и ме накара да затворя последната страница с широка усмивка.

 

2 коментара към “Коледни тайни и аромат на шотландско уиски”

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s