Книги

Добре дошли в ОАЗИС


Здравейте, приятели!
Току позачезна и след някой месец избухна с няколко ревюта поред. Днес ще си говорим за „Играч първи, приготви се“ , книгата направи голям фурор, а филмът разбуни духовете. Аз имах късмета да го гледам преди да прочета книгата и мога с ръка на сърцето да кажа, че ми хареса, още повече, че допирните им точки са доста малко, но за това в поста.„Играч първи, приготви се“
Играч първи, приготви се #1
Ърнест Клайн
Страници: 471
Издава: Intense

Откровено книгата ми хареса, но истината е, че ми се наложи да я чета и на почивки четейки от друга книга на моменти. Въпреки, че е динамична и се развива бързо, героите са изградени добре, има един много тънък момент в който поп културата на 80 и 90 направо те залива и става малко, като енциклопедично четиво. Сякаш авторът се е опитал да нагъчка вътре, всяка игра за която се е сетил, всяка песен, сериал, филм, книга и т.н. В това естествено няма лошо, но ако го разбиеш и поднасяш информацията поетапно, докато в случая беше скупчена в един определен момент от книгата и наистина трябваше да спра за малко за да си направя малка почивка.

Като оставим този проблем на страна, смятам че „Играч първи, приготви се“ е книга в която много от нас могат да се припознаят, да си спомнят детството с усмивка и да започнат да ценят една идея повече реалността.

„Играч първи, приготви се“ е за всички онези, които сме прекарали време пред игралните автомати с ръчки, крещели сме след човечето на Супер Марио да скача по-бързо, опитвали сме да достигнем финалът на Зелда и сме развивали до майсторство игри като Street Fighter и Mortal Combat.

Макар и на моменти да идва в повече поп културата със сигурност ще събуди у вас носталгия, ще ви накара да се усмихнете и да се гмурнете във виртуалното приключение на ПърЗивал и компания в търсене на яйцето.

Това е книга, която ще ви вкара в межугалактически битки, преследване, магии, чудеса и какво ли още не. За всички с приключенски дух, които носят дори мъничка част от виртуалната реалност в сърцата си, това ще се превърне в любимо четиво.

За всички почитатели на историите и световете, които Locus Books и Intens имам изненада! С код RoseRed01 получавате 10% отстъпка при покупка в сайтът на http://locus-publishing.com/

 

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s