Книги, Uncategorized

Когато принцовете изчезнат и властват принцесите

Здравейте, приятели!
Днес ще си говорим за още едно от морските ми приключения, а имено продължението на „Училището за добро и зло“ – „Свят без принцове“.  Не знам колко от вас си спомнят, но първата книга направо ме отнесе и всъщност успя да ме измъкне от доста дълъг застой без четене. На морето се нуждаех от точно такъв тип четиво, леко, приятно и с бързо развиващо се действие, което въпреки обема се изчита лесно.


„Свят без принцове“
Училището за Добро и Зло #2
Соман Чейнани
Страници: 392
Издава: Ciela books

Мъничко не ми достигна да ѝ дам 5 звезди, а и ако трябва да съм 100% честна, определено първата книга ми допадна доста повече. И все пак се радвам, че се върнах в този приказен свят за да видя как продължава животът на Агата и Софи, след като се завръщат в техният свят.

Естествено, като едно наивно човече имах своите очаквания, че Софи ще си е взела своята поука, ще разцъфне и опредлено би заслужила ролята на доброто момиче. Уви положението поне за мен е непоправимо.  Така и не мога да се привържа към нейният персонаж.

В тази книга обаче има и персонажи, които със сигурност търпят развитие и показват една по-човечна страна. Пример за това е Тедрос, който въпреки, че е заслепен от жаждата за отмъщение все пак е добил някакви човешки черти и тази противна захаросаност и повърхностност, която струеше от него в предната книга е туширана и са и зададени малко по-тъмни краски и израстване на героя.

Хората от вас, които са чели книгата обаче може да се изненадат, като кажа, че от цялото си сърце симпатизирам на Филип и дори го харесвам. Явно някои герои са създадени да носят мъжки сърца, когато се налага.

Като оставим героите на страна, втората книга е по-бавна в развититето си, не е толкова динамична, няма го това препускане от обрат в обрат. Бих казала дори, че на моменти е малко по-предвидима и все пак запазва онова свое очарование, което има и първата, разплавайки любопитството на читателя с размах. Защото кой не е любопитен да разбере какво би се случило, ако момчетата и момичетата застанат на два противникови бряга и си обявят война?

По мое лично мнение ще настане пълна анархия, която ще завърши с жени скубещи си косите една на друга и мъже налагащи се непомирисвали баня, но коя съм аз с моите представи за това, че в нито един от двата лагера може да цари пълен мир, без подкрепата на другият пол. Но ако наистина ви е любопитно какво би станало, ако принцовете и принцесите със своите магични умения решат, че нямат нужда едни от други и започнат да се приготвят за битка, то трябва да преместите „Свят без принцове“ по-напред в купчината си за четене и се пригответе, защото авторът като за финал отново ви е запазил звучна плесница!

Един коментар към “Когато принцовете изчезнат и властват принцесите”

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s