Uncategorized

Не забранявайте ТАЗИ книга!


Здравейте, приятели!
Вдъхновението е капризно нещо и понякога е много трудно да му угаждам. А тази книга не заслужава да изсмуча нещо на сила от пръстите си, за това се изчакахме търпеливо, докато то все пак реши да поспре за малко и при мен. Днес ще си говорим за книга, която заслужава цялото ви внимание, макар и да е по детски невинна.

„Забранете тази книга“
Алън Грац
Страници: 240
Издава: Софт Прес 

Това е една от онези книги, които се четат за няколко часа, които карат читателя да преживее терзанията на героите, макар и това да са деца между 9 и 13 годишна възраст. „Забранете тази книга“ е книга за всички от нас, които обичат книгите, обичат уюта и вселените, които те създават за нас и протягат ръка предлагайки ни бягство в трудните моменти.

Малките герои на тази книга се опитват да се преборят за правото си да четат детските книги, които обичат, но които по някаква причина, някой е решил да забрани в училищната библиотека. Дори не мога да си представя какво е да искам да чета книга, но да се води забранена (поне аз нямам спомен да съм попадала на такава, забранена по нашите стандартни).

Макар героите да са деца и със своята детска креативност и упоритост да се борят за своето право да четат, тяхната история успява да приласкае и спечели дори възрастните читатели. От цялата книга струи любов и топлина и онова прекрасно и опияняващо чувство, което те обгръща с влизането в библиотека или книжарница.

Влюбих се в книгата, защото тя успешно изгори възрастовият мост, които често ни кара да изпуснем качествата на книгите или да недооценим съдържанието им. Ако наистина обичате книгите, гледате с любов току що закупената книга, избирате книгоразделители със същото внимание с което избирате дрехите си, ако имате дрешки в различни размери, то значи тази книга е за вас, защото тя споделя вашата любов към нея.

За това малко съкровище писаха още: Хриси от Hrisilandia, Темз от Книжно: на по книга, две, Хриси от ireinsbookblog и много други, чиито ревюта лесно ще откриете. Прочетете ги, а после прочетете и самата книга, защото си заслужава!

Един коментар към “Не забранявайте ТАЗИ книга!”

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s