Uncategorized

Магични заклинания прелитат „В сърцето на Странджа“

Здравейте, приятели! Явно този месец ревютата ще са все на втори книги. След втора част от приключенията на Дароу, дойде ред и на тези на един познат ни вече софийски магьосник. Точно така! Този път се потопих в приключенията на Бриян, малко след битката на улица „Дъждовна“.

В сърцето на Странджа
Софийски магьосници #2
Мартин Колев
Страници: 308
Издава: Ciela Books

След страхотната си премиера „Сърцето на Странджа“ най-вероятно вече разпростира магията си в домовете ви. Аз имах късмета и удоволствието да прочета книгата преди самата премиера за да не се напълня със спойлери. Премиерата държа да отбележа бе също магична и успя да впръсне малко вълшебство в нашето ежедневие, ако сте я изпуснали мога да ви каша, че си е лично ваш пропуск и то голям, но спокойно все още може да наваксате на премиерата за третата книга, а сега… да си поговорим за Бриян и новите му приключения.

След битката на улица „Дъждовна“ намираме Бриян в деня на завършването му в своята шайка, приютила здрачници и зорници. Той е чирак и има учител, вече няма талисман, а фамилиарът му просто го няма (ще ви кажат къде е, но бая ще трябва да почетете).  Общо взето животът на младият магьосник е претърпял множество промени. Останал без талисман, носещ белезите от предходни битки Бриян трябва отново да направи своите първи стъпки в магията.

Също като предната книга, новата глава от приключенията на софийските магьосници започва малко по-бавно, вдигайки скоростта постепено. Това, което много ми допада е, че Мартин Колев не се бои да отнеме тук и там сила на свой герой, да вкара слабости и да направи някои непростими неща за които няма да говоря, защото не ща да ви развалям удоволствието със спойлери.

Особено ми харесва, че и тук като в първата книга, книгите игри имат своята голяма роля в магичните приключения и битки. И да аз ги обичам, моето детство мина в книги игри и особено много се радвам, че нито една нямаше способността да ме глътне и да трябва да се изправям пред чудовищата скрити сред страниците ѝ. Интересното обаче е, че на фона на самодиви, змейове и караконджоли нашите владетели на магията се изправят пред „невидим“ за тях враг. А как бориш могъщ враг, без да знаеш кой е, когато си почти обран от силите си и освен всичко останало прадядо Налъмов ти е оставил сложна за разгадаване загадка, която те преследва насън и се опитва да ти избяга всяка нощ.

„Сърцето на Странджа“ е от тези книги, които таят в себе си магия и са способни не само да те направят част от приключението на героите, но успешно те омагьосват с отварящо очите заклинание, което те кара да видиш отново красотата на София, с която си свикнал до болка и вече виждаш сивото. Автора ни показва колко красиви кътчета има, които сме забравили, разхожда ни из чудните баири на Странджа, показвайки ни живота в малки китни села. Продължението на „Софийски магьосници“ е книга за вълшебствата подвластни на героите, но и тези на природата, музиката и загадъчната нощна София. За това доверете се на Мартин Колев и неговата шайка и се потопете в новите приключения на Бриян.

Реклами

Един коментар към “Магични заклинания прелитат „В сърцето на Странджа“”

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s