Книги

Помитаща магия струи от „Сборище на сенки“

Помните ли ревюто ми за „Четирите цвята на магията“, книгата която сякаш направи заклинание върху мен още с кориците си. Притегателна корица, която ме вдъхнови за най-хубавите ми снимки без дори да съм я прочела. Как мислите дали след толкова време заклинанието е паднало или се е разгърнало? Сега ще ви разкажа за емоцията, зародила се в мен по време и след прочита на „Сборище на сенки“, втората книга от поредицата.


„Сборище на сенки“
Цветовете на магията #2
Автор: В. Е. Шуаб
Страници: 512
Издава: ЕМАС

Ревюто за първата книга от поредицата е едно от малкото в които съм ви разказвала за героите от една история, днес няма да влизам в детайли, днес ще ви разказвам за емоции.

Докато „Цветовете на магията“ ни потапяше бавно в магичният свят на няколко различни свята, то в „Сборище на сенки“, магията е на всякъде. Тя се разгръща, тя нараства и се разбива в читателя като цунами. Докато четох можех да усетя приливът на магията струящ от героите и макар да знам, колко налудничаво звучи имаше моменти в които размърдвах пръсти сякаш опитвайки се самата аз да я усетя.

И макар Лайла да не е от най-любимите ми персонажи не мога да отрека, че се възхищавам до н

 

якъде на героинята ѝ, тя не само заобикаля правилата или ги нарушава, тя самата е нарушено правило. Лишена от всякаква захарна глазура, от милост и жал, като повечето приказни героини, тя носи мрак, опиянява се от силата и няма скрупули пред мисълта да убие някой.

И точно тази магия, която бушува около нея, магията на Кел… Защото той сам по себе си носи магия, карайки читателя да го обикне и да му се възхищава изгражда един вълшебен и поглъщащ свят.

В „Сборище на сенки“ ще срещнете нови герои, ще усетите вкусът на силата на небцето си, ще се опитвате да протегнете ръка в опит да докоснете магията, а на финала ще се тръшкате като малко дете искайки следващата книга СЕГА И ВЕДНАГА!

2 коментара към “Помитаща магия струи от „Сборище на сенки“”

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s