Uncategorized

Малко коледно настроение с Джени Хейл

Всеизвестно е гринчовското ми настроение или иначе казано – как не исках да чувам коледни песнички поне до 10 декември или пък как отказвах да извадя елхата си преди 23 декември. Но все пак с цялата еуфория на купуването на подаръците за хората, които обичам, коледното настроение ме обзе и неизбежно посегнах и на книга с празнично заглавие.

„Коледни пожелания и бисквитени целувки“
Джени Хейл
Страници: 320
Издава: Хермес

Петте звезди давам на книгата не защото блести с някакви литературни качества, а просто защото успя да ми създаде коледно настроение. Знам, че много хора са разочаровани от книгата, смятат я за загуба на време, не намират действие и драматизъм, но пък аз точно това търсех.

Търсех книга, която да ми създаде уют за Коледа, да е мила и топла и да не ме затормозява с излишен драматизъм. „Коледни пожелания и бисквитени целувки“ успя да ме просълзи с милите си моменти и макар и предвидима, ме накара да се чувствам по-добре и по-коледно.

Да, героите не успяват да те изненадат, но пък аз не очаквах и друго от книгата. Нямах очаквания и може би защото рядко посягам към този тип книги, ми хареса  и толкова много. При мен няма пренасищане от драми и романтика.  Действието се разви като в един от онези филми на Hallmark, които много хора плюят, но тайничко си ги пускат по празниците.

Изобщо, ако търсите спокойна книга, която да създаде усещане за празничен комфорт и уют, спокойна, тиха и мила, непреливаща от драми, еротика и всякакви абсурдни обрати (не че е много вероятно тази история да се развие наистина), то това е четиво, което би ви харесало. Аз лично я препоръчвам за празничните дни.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s