BOPS омагьосва през май

И отново настана това прекрасно BOPS-ово време. Този месец темата бе „Магия през май“ и защо не? Май е един от най-прекрасните и магични месеци на годината, когато магията се случва във всяка форма, заражда се живот след дългата зима, хората почват да се влюбват безразсъдно вкарвайки се във филми и книги, пролетната умора ни наляга и ни прави сънно заклинание, че да се потопим в страната на сънищата и какво ли още не. За това „Магия през май“ е една наистина страхотна тема. И това, което смятам да направя сега е да ви покажа как видях аз магията на BOPS.

Няма да съм аз, ако не ви покажа кадър на хартията и писмото от Райс и Алекс, но пък нямате право да се оплаквате, защото този път съм го украсила! Светка, перлички и тям подобни нещица, един път и аз за разнообразие да се постарая да не ви е скучно.

Започваме с плик пълен с книгоразделители! Gimme! Gimme! Gimme! Да… Ако не сте разбрали съм луд фен на тези книжни аксесоари. И какво по-магично от тримата млади магьосници Хари, Рон и Хърмаяни, които дори в кутия на BOPS не могат да се оттърват от зоркият поглед на Професор Дъмбълдор.

Продължаваме с прекрасната Хедуиг, пресъздадена от Валея от Valeia’s Fine Art. Обичам работата ѝ, имам си един Минкси от нея и обеци тамън три чифта. Хедуиг е толкова реалистичен и сякаш Валея е успяла да му направи заклинание и да го съживи отново след грозното „Авада Кедавра“, което си отнесе горкият мъник.

Не мрънкайте! И от още по-близо трябва да я видите. Имам особена слабост към Хедуиг, това е убийството, което едва ли някога ще простя на Дж.К. Роулинг!

Следват страхотни магични моливи! Все на изпитна тематика… Ами да му мислят тези от вас, които имат изпити и матури. Ще ме извинявате, но много ми е леко на душичката, че вече не съм част от преизподнята в която сте попаднали вие. И не, не ми е жал и това ще мине. Ако изпитите ви плашат изчакайте да дойде времето за работа и други такива забавни задължения! You shall pass!!!

Естествено с това творение ви дадох голям спойлер на следващият предмет, но какво да се прави. Сигурна съм, че вече сте видели и други постове за това не ви и жаля особено.

И следва бижуто… Черешката на тортата, върхът на сладоледа или както желаете го наричайте. „Четирите цвята на магията“ на В.Е. Шуаб е на родният пазар благодарение на Издателска къща ЕМАС. Това е първа книга от поредицата „Shades of Magic“.

„Четирите цвята на магията“ е първата част от нашумялата трилогия на В. Е. Шуаб за Кел – магьосникът, пътуващ през световете, и за Делайла Бард – крадлата с душа на пират.

Магията, жива и непокорна, има четири цвята: В процъфтяващия Червен Лондон тя е в равновесие с живота. В гладуващия Бял Лондон е подчинена, бореща се и враждебна. Обикновеният Сив Лондон отдавна я е забравил. А в ​изгубения Черен Лондон магията е унищожила живота изобщо.

Кел е един от последните антари, магьосници с рядката и желана способност да пътешестват из паралелните светове. Кел води двойствен живот – служи като посланик на кралете, но и пренася контрабандно предмети през порталите. Докато един ден не получава странен черен камък като заплащане за незаконните си услуги. Когато осъзнава, че у него е попаднал опасен магически артефакт, вече е твърде късно.

Кел трябва да спаси световете от заплахата, която сам е донесъл, а съдбата го сблъсква с Делайла Бард – духовита джебчийка от Сивия Лондон, копнееща за приключения и за свой собствен пиратски кораб. Пред тях обаче се е изправил враг без ясни очертания, магия, черна и гъста като смола…
Страховити магии се вихрят навред и зад всеки ъгъл дебне предателство. А за да спасят всички светове, Кел и Лайла първо трябва да оцелеят…

И преди някой хубостник да е извадил раздвоен език съм длъжна да спомена и посланието за двете разменени странички, което е изготвено от издателството. Естествено понякога се случват грешки в печатниците, все пак зад всеки един труд стоят хора и ако вие никога, ама никога не сте допускали грешка тогава метнете камъка, но ако не сте така безгрешни замълчете и приемте извинителното поснание!

В заключение ще кажа, че това е една от най-прекрасните кутии създавани от Райс и Алекс и с нетърпение очаквам кутията, която са спретнали за рожденият ден на BOPS.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s