Катунът от Каварна – Представянето

 

Как протече представянето на „Кметълски истории: Катунът от Каварна“, втората книга на Цонко Цонев? За да се впусна в разказ за едно от най-необикновените и интересни представяния на книга, които съм виждала ми се ще да направим едно мъничко упражнение… Искам да затворите очи и да потърсите в представите си образа на човек, който до съвсем скоро е бил кмет на крайморски град, сега… представете си мястото и хората, които във вашето съзнание ще се появят на събитието… А сега ще смачкам на топка представите на голям процент от вас и ще отбележа три точки в коша. Защото, мили приятели, малко от вас биха си представили това което аз видях…

В приятната атмосфера на Rock Bar Fans се проведе представянето на „Кметълски истории. Катунът от Каварна“, много от вас ще си помислят, че това е наистина невероятно място за представяне на книга – да, ама не… И лека полека ще започна да ви въвеждам в атмосферата.

Авторът на книгите Цонко Цонев  енай-известен и обичан заради това, което изгради за хората не само в Каварна, но и в цяла България. Човек, доказал, че политиката, любовта към мястото (държава, град, община, квартал, дом)  и музиката могат да съживяват и създават.

В книгите му ще се срещнете истории за пътя, който Каварна измина, докато си спечели названието „рок столица“ на България. Любовта към музиката и мястото, което е поверено на грижите ти е нещо, което създава истории, историите водят до книги, а те до представяния.

Под звуците на вечни класики от Whitesnake, Deep Purple, Uriah Heep, Rolling Stones и т.н. между хората дошли да уважат труда  на Цонев се разхождаше един усмихнат и човечен мъж с дънки и тениска, въоръжен с усмивка. Намери време да се спре до всеки един от хората, дошли на събитието и с усмивка и топлина стопи дистанцията автор – посетители. Освен него, Б.Т.Р. и Влади Въргала допринесоха за страхотната вечер с широките си усмивки.

Защото мили приятели, рокът поражда точно това – създава истории. Всеки един фестивал в Каварна е оставил след себе си споделени и несподелени истории. Цонко Цонев разказва своите истории в двете си книги – истории от погледа на човек, давал мило и драго за създаването на хиляди усмивки и спомени.

Издателство „Ентусиаст“ съумяха да превърнат представянето на една книга в прекрасен микс от хубава музика, радостни хора, приятното жужене на разговори и най-вече толкова много смях… Искрен, от сърце, на по бира и с книга в ръка.

Мисля, че точно това е и тайната на рок музиката… Обединява хората, музиката и песните, които поколения наред помнят и разпознават. Тя сприятелява. А когато добавите и гледната точка от другата страна на барикадата, историите свързани с организацията, допира до обичаните рок легенди , ще усетите цялата енергия и магия на рок музиката и Каварна Рок Фест, такъв какъвто беше. Пуснете си любимо рок парче, отворете бутилка бира и се потопете в света на родната и световна рок музика, видян през погледа на Цонко Цонев.

И нека не забравяме Long Live Rock N Roll, а аз благодаря от сърце и душа на „Ентусиаст“ за тази уникална вечер изпълнена със смях, хубава музика и книги. Защото какво по-хубаво от това?

Advertisements

2 thoughts on “Катунът от Каварна – Представянето

  1. Ето това наистина е един доста различен пост от обикновено. Но хубав. Страхотно представяш обстановката. По едно време имах чувството, че седя на някоя от масите, а обратите от типа ,,да, ама не…“ винаги ме карат да чета с удоволствие. Твърдението: ,,Защото мили приятели, рокът поражда точно това – създава истории.“, което си изказала наистан ме накара да се замисля. И откривам, че е така. Сигурно е било просто уникално изживяване и изненада (Все пак нека си признаем- колко често се организират подобни представяния на книги в България?). Публикацията наистина ми хареса! ^^

    1. Изненада от гледна точка на това как протече представянето на книгата. Но в никакъв случай не и изненада от това каква обстановка създава рокът и хората, които харесват тази музика понеже вече доста години ми е слабост и не един концерт или рок бар съм обиколила. Факт е, че рок музиката се помни и до днес. А Цонко Цонев определено има какво да разкаже 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s