Приказката оживява

Image: Google Images
Image: Google Images

Мина много време откакто седнах да пиша за филм. Но това е „Красавицата и звяра“ една от най-най-най… всъщност най-обичната ми приказка. Винаги захождам със скептицизъм към такива екранизации, защото знаете, когато Холивуд поставя на екран вашето детство, доста често се оказва, че тръпнете с уплаха какъв ще е крайният резултат…

Давам му без дори да се замисля пет звезди. Като цяло си бяха позволили съвсем малко промени, които не измениха грам историята, а само добавиха още красота към нея.

Страхотна игра от Ема Уотсън и Люк Еванс, който обожавам, но успя да ме накара да изпитвам непреодолимо желание да му извия врата. A за финал, като видях и Иън МаКелън и бях „ааааааааааааааааааа“.

Филмът е красив, сякаш анимацията на Дисни оживява на нашият екран с още по-изразителни и живи краски. През цялото време се усмихвах широко. Как да опиша един такъв филм… сещам се точно за две думи… приказно красиво.

Единственото нещо с което имах проблем бе човешката версия на принца, който от самото начало хич не харесах, като избор, но пък не ме трогна особено, защото почти през целият филм той беше един прекрасен звяр.

Image: Google Images

Както казах това е единствената ми забележка. Филмът бе пипнат до последният детайл. От леко счупеният Чип, до гръмогласната дама Гардероб. Люмиер и неговата любима, Клоксуърт… Просто всичко.

Сега към тези, които роптаят за някакви си там гей намеци във филма. Я, ако обичате пантофките, вестниците и в най-близкият пенсионерски клуб за шах и дама. Това беше толкова бегло и фино загатнато, че можеше дори да се подмине с лека ръка. За това изплюйте бастуните и се насладете на прекрасната приказка оживяла на големият екран. А това е най-смислената и красива приказка на Дисни, защото показва това, което любовта трябва да бъде в най-чистата ѝ форма. Любовта, която не познава външност, а търси красивото отвътре, любовта, която е сляпа за дефектите, онази всеотдайната и истинска любов, която в последно време срещаме все по-рядко в посивялото ни общество. Обичам „Красавицата и звяра“ заради всичко, което е. А обожавам Бел, защото винаги съм я чувствала толкова близо до себе си.

Advertisements

8 thoughts on “Приказката оживява

 1. Има толкова недоволни хора, че беше глътка свеж въздух да прочета, че за някой друг този филм е бил също толкова голямо удоволствие, колкото и за мен.

  1. Не виждам от какво са недоволни. Поне за мен това беше една изключително точна интерпретация на приказката с малки добавки, които никак не бяха излишни, а дори допринесоха. 🙂 Радвам се, че ти е харесал и на теб.

   1. Ами то за всичко могат да се намерят и недоволни, но основно като че ли на хората им пречат точно тези добавки, които за мен в известен смисъл са дори необходими и само подсилват историята и я правят по-истинска.

  2. Да! Реално добавките за майката на Бел бяха толкова силни! А лекото загатване около Лофу, беше толкова бегло доловимо… Мисля, че беше страхотно направен филма, но haters gonna hate 😀

 2. „През цялото време се усмихвах широко.“

  И аз и аз 🙂 нямаше как иначе, историята си беше чудно направена! Или всъщност почти, много бедна ми се стори библиотеката на селото, не я помня такава :/ трябва да изгледам анимацията за да съм сигурна, но мисля че беше по-богатичка. Колкото до разликите.. не разбирам какво им пречат толкова, но indeed haters gonna hate и това си е. Аз си слагам тапите и не ги чувам 😀 изобщо!

  btw исках само да допълня, че първата ми задачка когато се прибрах вкъщи беше да споделя за ситуацията с майка й ;( А ориентацията на Лофу обяснява толкова много неща! Това си беше за мен чисто пояснение, а не промяна!

  1. Дааа! И за мен новите неща просто допълваха историята и ситуацията вместо да я променят. Изобщо с много приятни емоции ме остави филма.

 3. Пак ще се размина с филма по кината, но ще го гледам милион и двеста хиляди пъти! Нямаше как да изберат по-подходяща Бел от любимата ми Хърмаяни.. упс, Ема ❤ Сякаш, когато е рисувана Бел, Уолт Дисни е знаел, че ще се роди Ема Уотсън хихи
  Много харесвам такива ревюта! Благодаря за това :*

  1. Даааа и аз много я харесвам, макар и да чувам противоречиви мнения за нейното пресъздаване на Бел. Мен лично ме очарова.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s