Cecelia Ahern – Lyrebird

lyrebird

Много голяма моя слабост, като автор, но голяма част от вас го знаят. Тази книга ми е особено скъпа, защото си я спечелих в нейният сайт и дойде с автограф. Естествено това дали една книга е подписана или не, не влиае на съдържанието й. Мис Ахрън винаги ни държи в неведение, защото макар и в огромен процент да обожавам нейните книги, се е случвало и да попадам на такива които не ми допадат.

4star

Lyrebird
Cecelia Ahern
Pages: 413
Publisher: HarperCollins Publishers

Няма смисъл да ви казвам колко обожавам стилът на писане на тази жена. И макар този път да няма нищо свръхестествено в историята, която ни предлага тя както винаги е докосваща, пълна със своя собствена магия.

lyrebird1

Life is in two parts: who you were before you met her, and who you are after.

A documentary crew discover a mysterious young womаn living alone in the mountains of West Cork. Strikingly beautiful she has an extraordinary talent for mimicry, like the famous Australian Lyrebird. The crew, fascinated, make her the subject of her story, and bestow the nickname upon her.

When they leave, they take Lyrebird with them back to the city. But as she leaves behind her peaceful life to learn about a new world, is she also leaving behind a part of herself? For her new friend Solomon the answer isn’t clear. When you find a rare and precious thing, should you share it – or protect it…

Може ли един документален филм за животът на хора откъснати от света коренно да промени живота на хората в модерното общество? Лаура е израснала в планината и никой не знае за съществуването й, докато в един прекрасен момент е открита от екип снимащ документални филми.

Освен, че живее скрита от хорските очи тя има невероятната способност да имитира звуци, но го прави несъзнателно, като вниква много по-дълбоко от самото значение на звука. Открива емоцията и го използва за комуникация, точно като австралийската птица Lyrebird.

С лек романтичен привкус, тя показва пътят на Лаура от гората до световната сцена, перипетиите през които преминава, това как се учи стъпка по стъпка как да се приспособи към големият, лош свят. Да се научи, че не на всеки човек може да се има доверие и че не всички са мили и добри, готови да помогнат като нея. Приятна история, пълна с случки, които ни карат да се замислим и да оценим някои неща от живота, които винаги сме приемали за даденост.

Това е една топла и приказна история, макар да няма свръхестествени елементи.

За съжаление, това е книга, която ще прочетете само, ако посягате към книгите на английски, защото дали от рекламна гледна точка или по някаква друга причина, книгите на Сесилия не са особено издавани у нас, а тя е майстор в това да ви накара да затворите книгата с усмивка и да се научите да цените онези малки неща, които при други обстоятелства можем да не забележим.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s