Симона Арнщед разкрива тайни

001samoednataina

Първото ревю за 2017 се задава (под секрет това ми бе последната книга за 2016). Както казах имам периоди в които обичам да се глезя с някоя и друга по-женска книга. Сметнах продължението на „Само една нощ“ от Симона Арнщед за напълно подходящо.

4star

„Само една тайна“
Само Една Нощ #2
Симона Арнщед
стр. 648
Издава: ЕГМОНТ

Книгата до някъде започва по начина по който ни остави в краят на първата. Този път обаче фокусът е върху друг от членовете на семейство Де ла Грип.

Една история за гордост, гореща страст и тайни, каквито всеки от нас носи дълбоко в себе си…

Изабел Сьоренсен вярва, че е виждала всичко като полеви лекар… Докато не се изправя пред неочаквана катастрофа – неправителствената й организация „Медпакс“ е загубила основния си дарител, а по всичко личи, че самата тя е предизвикала надвисналия банкрут, отхвърляйки най-младия наследник на богата шведска фамилия, Александър де ла Грип.

Александър е известен с две неща – с арогантното си поведение и с имиджа си на плейбой. Когато среща красивата и студена Изабел, той решава да я направи своето следващо завоевание на всяка цена. Но хората невинаги са такива, каквито изглеждат на пръв поглед, и двамата бързо се оказват принудени да преосмислят всичко, което са си въобразявали, че знаят един за друг…

Възможно ли е между тях да се заражда истинска любов?

Историята се различава доста повече от предната. Докато тази на Натлия и Дейвид се развиваше в света на бизнеса, то тази на Александър и Изабел бе изпълнена с контрасти.

От сигурният и достъпен свят на Ню Йорк и Стокхолм, до изпълненият с опасности, глад и болка свят на Африка и Чад.  Ярък контраст от сигурност и опасности, от безгрижие и отговорност.

Макар да е типично женска книга за любов, еротика и още нещо, авторката успешно развива отношенията на героите на пластове. Изгражда образите им с терзания, страхове и тайни. Доста ефектно обрисува прехода от пренебрежение, страст и любов.

Когато говоря за контрасти нямам предвид само тези на двата свята. В книгата се засяга и малко от BDSM тематиката в един много поносим нейн вариант. Всеки един от двамата герои крие своята тайна. Възможно ли е праволинейната докторка, която има висок морал да има мръсни тайни? Или разкрепостеният плейбой да страда просто от липса на любов? Колко далеч е способен да стигне един богат мъж само за да има в леглото си жената, която упорито се опитва да го избегне?

Определено, ако ви се чете любовна история, с еротичен привкус, малко болка, напрежение и шеметни приключения това е вашата книга. Смятам, че с всяка следваща история, Симона въвежда все повече екшън в книгите си за това нямам търпение за третата.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s