Книги

Дюи – любов на четири лапи

15135593_10157875686810061_1382589327_nТази книга е любов и да й направя ревю ще е много трудно. Любителите на котки очакват да е посветена само и единствено на Дюи, а другите биха я погледнали с насмешка, защото смятат, че не биха открили нещо повече от историята на една котка в нея, но… „Дюи – котето от малката провинциална библиотека, което трогна света“ е много повече от историята на една котка и точно това ще се опитам да ви покажа с това ревю.

5star

„Дюи – котето от малката провинциална библиотека, което трогна света“
Вики Майрън
Страници: 288
Издава: Еднорог

Давам 5 звезди не защото съм любител на котките, не защото книга не ме беше трогвала така от доста време насам, а просто защото това е една истинска, силна и изпълнена с много любов и уют история.

Кити иска да пази Дюи от лоши хора и беди.
Кити иска да пази Дюи от лоши хора и беди.

Просълзи ме още с първата си глава, та кой за бога би могъл да изхвърли полуживо котенце в кутия за връщане на книги, но някак си без да знае е направил услуга на цял малък град.

Книгата е история за това как едно захвърлено животинче може да докосне всеки един човек появил се в неговите владения и извън тях. Много от вас не знаят, но котета който са били спасени по някакъв начин го разбират и отвръщат с цялото си сърце давайки любов и привързаност, която не винаги е присъща за тези своенравни същества.

„Дюи – котето от малката провинциална библиотека, което трогна света“ ни разказва историята на една жена подала ръка на подритнато от съдбата животинче.  И тук идва момента в който да си зададеш въпроса: Кой на кого помага? Рижавият прекрасник се превръща в талисман на малката библиотека, а лека полека и на целият малък град, популяризира го и учи хората на любов.

Да се гушнем с Дюи. Аз също се грижа за моите хора.
Да се гушнем с Дюи. Аз също се грижа за моите хора.

Дюи… котето което е способно да изгради връзка с малката Кристъл, дете с увреждания, което рядко се усмихва, рижият пазач на библиотеката, който за първият си рожден ден получава не само празненство и подаръци от всички, но и множество картички по електронната поща.

Дюи, който има способността да е много повече от домашен любимец или просто котка, както някои снобарски биха го нарекли. Той излиза от тези граници и се превръща в приятел, терапевт и покровител. Със способността си да усеща хората той знае точно кога някой има нужда от ласка или да бъде оставен на спокойствие, знае кога да изиграе ролята на защитник.

003
Искам и аз!

Котките по принцип са много капризни, когато избират към кого да се привържат и може би тук идва дълбоката и още по-силна част от книгата. Наравно с историята на Дюи разбираме и тази на неговата „майка“ Вики. Един живот белязан от злочестина и лош късмет, белязан от сянката на рака, който дебне от този или онзи ъгъл и живот също така озарен с много любов. Любовта на една жена и едно рижо коте. Коте което предлага своето мъркане, което да пропъди тъгата надалеч, играта и нежните си лапички за да докара усмивка на лицето на всеки не само на своята „майка“, един прекрасен Дюи, който знае точно кога имаш нужда от прегръдка и идва да я предложи, макар и да развалите прекрасно подреденото му кожухче. Котките знаят. Котките винаги знаят.

Прекрасна история за това как едно малко същество може да докосне не само

Всички сме задно! Дюи, ние и човекът зад кадър!
Всички сме задно! Дюи, ние и човекът зад кадър!

хората работещи в една библиотека, но и хора по целият свят. Историята на Дюи е история за много нещ, тя е комплексна… История за любов, за човечност, за сила, за борбеност, за всички онези неща от живота през които няма как да преминем сами. Всичко от което се нуждаем е любов, това е и от което се нуждае Дюи и споделя своята с всеки човек докоснал се до него дори виртуално.

Изключително затрогваща и прочувствена история. Ако очаквате да четете нещо лигаво и сладникаво сбъркали сте адреса, ако сте гото

ви да се изправите пред нещата от живота от най-сладката до най-горчивата и болезнена им страна това е вашата книга. Прекрасна книга носеща уют, комфорт и много други неща. Мисля, че се появява в подходящо време от годината и ви я препоръчвам като подходящ подарък за Коледните празници, защото Дюи… Дюи е любов на четири лапи.

 

2 коментара към “Дюи – любов на четири лапи”

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s