Магнус Чейс в търсене на Мьолнир

magnus

И отново идва онова прекрасно време, когато излиза нова книга на Рик Риърдън. Очаквам всяка следваща книга от тази поредица с огромно нетърпение. Същото беше и с „Чукът на Тор“, книга втора от поредицата за „Магнус Чейс и Боговете на Асгард“. Когато излиза книга на Рик съм, като дете в коледна утрин, вкъщи настава борба кой да я хване пръв и обикновено аз печеля! Същото се случи и сега и някъде между уроците по испански, работата и едно ходене по мъките, успях да се насладя на приключенията на Магнус.

5star

заглавие: Мечът на Тор
Автор: Рик Риърдън
Поредица: Магнус Чейс и Боговете на Асгард #2
страници: 512
Издава: ЕГМОНТ

Чукът на Тор отново липсва.

Богът на гръмотевиците има дразнещия навик да губи оръжието си, а то е най-могъщото в Деветте свята. Този път чукът не е просто изгубен, а е попаднал във вражески ръце. Ако Магнус Чейс и приятелите му не успеят бързо да го върнат, смъртните ще останат без защита срещу атаката на великаните, Рагнарок ще настъпи и Деветте свята ще изгорят!

За съжаление, единственият човек, който може да уреди сделката за връщането на чука, е най-лошият враг на боговете – Локи. И цената, която иска в замяна, е твърде висока…

Всъщност историята наистина започва от там където спря. Тор, разсеян фен на сериалите, обичащ да изпуска отровни газове и в същото време толкова могъщ, че да държи всички великани в страх, отново е изгубил чукът си.

Естествено, както и в другите книги на Рик, тежката задача за оправяне на кашите на боговете се пада на младите герои. Освен, че ни разкрива повече за вече познатите ни от „Мечът на Лятото“ герои, Риърдън въвежда и нови доста интересни персонажи, които поне по мое мнение грабват на момента. Един прекрасен нов персонаж е Алекс Фиеро – дете на Локи, Алекс е обгърната в мистерия, упорита и опасна.

В тази книга, която е до голяма степен посветена и на творчеството на Толкин, авторът ни разкрива прекрасният елфически свят, пренася ни в дома на Харт и ни показва голяма част от личната драма и историят на любимият ни глухоням елф.

Определено в „Чукът на Тор“ Рик набляга доста и на образът на един обичан и същевременно мразен герой от скандинавската митология. Да, да, да… особено в в последно време е адски обичан, точно така говоря за Локи!!! Харизматичен, лукав, пресметлив това са само малка част от чертите с които авторът го е окичил и определено му е дал доста централна роля в книгата, но за да разберете повече ще трябва сами да помогнете на Магнус и компания в търсенето на чука!

Типично в стила на Риърдън „Чукът на Тор“ е динамична, пълна със затаяващи дъха приключения и естествено огромна доза чувство за хумор. Боговете биват величествени и иронизирани, непобедими и същевременно уязвими. И естествено точно в негов стил за да разпали любопитството споменава герои и от другите си поредици.

По мое скромно мнение ви очаква едно шеметно приключение в търсене на Мьолнир, стига да се доверите на Рик. Наточете остриетата и се присъединете към Магнус, Сам, Блитцен и Харт, определено ще имат нужда от помощ в това опасно начинание!!!

Advertisements

2 thoughts on “Магнус Чейс в търсене на Мьолнир

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s