Шоколад, магия и „Бонбонени обувки“

04bo

Продължение на вълшебството „Шоколад“, тази книга тихо и послушно чакаше редът си на високата кула у дома. Истината е, че сама едва ли бих си купила първата книга на Джоан Харис от трилогията, камо ли продължението, но ми я подариха за рожден ден и тя просто ме плени. Днес обаче няма да ви говоря за шоколад, а за магията струяща от „Бонбонени обувки“.

„Бонбонени обувки“ от Джоан Харис
Шоколад #2
Издава: Прозорец
Страници: 542

4star

Книгите от поредицата „Шоколад“ не са само книги, които ще ви отведат на поредното приключение, не са книги които ще предизвикат само въображението ви. Това са книги които предизвикват дори вкусовите ви рецептори.

„Бонбонени обувки“ е едно достойно продължение на приключенията на Виан и Анук, вече познати герои от „Шоколад“. Четири години по-късно, нови самоличности и един нов приключенец с тях. Ако търсите грандизона любовна история, това не е книгата за вас. Това е книга за изборите, решенията и последствията от тях,  книга за магията и влиянието й върху човешките съдби.

Историята е интересна и поглъщаща разказана от две жени и едно момиче, всяка стаила в себе си някаква магия. Всички знаем, че пътят от тук нататък се дели на две към мрака и светлината. Коя по кой път ще поеме? Ще успее ли някой да раздели Виан и Анук?

Умело разказана история, оплела в себе си съдбите на много хора и някъде между магията, последствията, романтиката и чудото наречено живот се носи този изкушаващ аромат на шоколад. Млечен шоколад, тъмен шоколад, кокосови сладки и ръчно направени шоколадови бонбони с щипка пипер, малко канела и чаша горещ шоколад направен точно по вашият вкус.

Това е от онези „вкусни“ книги, които ни поглъщат, обргаждат с аромати и вкусове с емоции и житейски истории. След шоколадовият привкус и експлозията от цветове все още не ми се посяга към финалната книга, защото знам, че това е краят на едно приключение.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s