Тайните на нощта в „Двор от мъгла и ярост“

„Двор от мъгла и ярост“
Сара Дж. Маас
Издава: Егмонт
720 стр.

5star

dvor02Това сигурно ще е най-трудно написаното ревю… Не защото нямам какво да кажа, напротив точно обратното… Искам да ви предам цялата емоция която изпитах докато четох книгата без да ви напълня със спойлери, знам че ще е трудно, но ще се опитам…

Ще пропусна анотацията, защото всички сме запознати с нея или с ревюта за първата книга…

Докато първата книга беше лежерна, спокойна, понякога дори дразнещо спокойна, докато премине в динамично и поглъщащо четиво към края си, то „Двор от мъгла и ярост“ започва силно, поглъща те като мрака и не можеш да спреш да следваш нишката до като не дойде зората.

Лиричното отклонение на страна, но Сара Дж. Маас е първият автор, които успява да преобърне историята си на 180 градуса без да ме възмути. Процесът е толкова плавен, толкова копнян и желан. Без да се усетите с майсторството си авторката успява да влезе под кожата на читателия и да го накара да обикне всяко едно ново обстоятелство в книгата.

До колко кървавите събития от края на първата книга могат да променят героите? Вината, болката, гнева, соченето с пръст, обвинения и самообвинения… Едни от най-поглъщащите и разязждащи душата усещания горят в много сърца и всеки сам трябва да открие своят път с помощта на любим човек или сам за себе си.

Освен вече познатите ни лица, се появяват и много нови като Ианта, Касиан, Мориган, Азриел, Амрен и много други, някои от които ще обикнем, а други ще намразим с душа и сърце. Ще се сблъскате с много сили, древни и нови, овладени и неовладени, а в основата на всичко е една любов и една сделка, сделка сключена в момент на отчаяние…

Докато четях тази книга започнах с възмущение, преминах в състояние на пълен покой и блаженство и финалът за мен… помитаща ярост. Буквално! Никога не съм била толкова вбесена от събитие в книга! Ама никога!!! И никога не съм мразила герой по този начин!

Двете книги от поредицата са пълна противоположност. Докато първата е като една наистина сладка приказка с лек тъмен привкус, то втората е тъмна, магична, наситена с гняв, ярост, любов, страст, сила, могъщество, битки и предателства. Втората книга е грандиозна.

За това мога да ви я препоръчам с 2 ръце, два крака… и каквито други крайници биха ви убедили да стигнете до тази книга, ако не сте чели „Двор от рози и бодли“ сега е моментът да го направите и да стигнете до съвършенството наречено „Двор от мъгла и ярост“.

Както се казва в един отдавна забравен сериал… „Совите не са това което са“. Замислете се какво става, когато паднат маските в краят на маскарада…

Advertisements

2 thoughts on “Тайните на нощта в „Двор от мъгла и ярост“

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s