Пътят към „Валхала“ с Робърт Дж. Мразек

„Валхала“
Робърт Дж. Мразек
Лекси Воан и Стивън Маколи #1
стр. 368
Издава: Бард

4star

002

Само като видях „Валхала“ и бях готова за тази книга, а анотацията…

Експедиция прави изумително откритие на ледниковата шапка на Гренландия. На дълбочина сто и петдесет метра в леда са погребани останките на древен кораб – и на деветима идеално запазени викинги. Руническите надписи посочват, че корабът им е изчезнал през 1016 г.
Въодушевен от находката, бившият генерал от ВВС Стивън Маколи събира най-големите специалисти по норвежка Чархеология, сред които специалистката по разчитането на руни Лекси Воан от Харвард. Но експедицията бива саботирана по най-жесток начин – защото находката крие в себе си ключ към загадка, която ще промени човешката раса.
За да сглобят частите от пъзела, Маколи и Лекси се хвърлят в плетеница от хаос и предателство, преследвани от древно тайно общество, което няма да спре пред нищо, за да защити тайните си.

Скандинавската митология винаги ме е привличала, имено за това не устоях на анотацията на тази книга.  И макар митология почти да нямаше все пак се оказа едно динамично четиво.

Всичко започва с експедиция издирваща изчезнал самолет в Гренландия, както са казали хората „Който търси намира!“. В случая обаче става дума за голямо откритие, което събира екип от опитни археолози и изследователи. На пръв поглед велико за целият свят откритие отключва серия от обрати. Заформя се едно лудо преследване от ледовете на Гренландия, до бурното океанско крайбрежие на САЩ. Конспирации, предатлества, фанатични организации в преследване на едно и също нещо. И в центъра на всичко това е младата археоложка Лекси Воан, която е една от малкото които могат да разчетат древен текст с руническо писмо.

На помощ на Лекси се притича и Стивън Маколи, опитен бивш военен, който губи най-добрият си приятел в експедиция. Единствената му цел е да опази младата археоложка жива… Дали ще успее? Ще прехвърчат ли искри, различни от тези на куршумите?

Въпроси които ще намерят отговорът си постепенно в този екшън за конспирации и опит за създаване на нова чиста раса, използвайки за основа откритието завихрило всички тези събития. Ще се промени ли светът такъв какъвто го познаваме? Прочетете и ще видите!

За всички почитатели на Матю Райли, Индиана Джоунс и всякакъв тип подобни приключения тази книга е точно четивото за вас. Ако я започвате обаче само и единствено с надеждата да прочетете повече за скандинавските митове и легенди, знайте ще останете разочаровани.

 

Advertisements

One thought on “Пътят към „Валхала“ с Робърт Дж. Мразек

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s