Край и начало в „Парченца от нашия живот“

„Парченца от нашия живот“
Хелън Дънбар
272 страници
Издателство: AMG Publishing

5star

AMG

Това е книга, към която подходих едновременно и със скептицизъм и с ентусиазъм. Скептицизмът ми идваше от това, че се оприличава на творбите на Джон Грийн (който аз не харесвам като автор и стил на писане), а ентусиазмът от анотацията…

 Само миг е достатъчен, за да загубиш всичко…
Но никога не знаеш какво ще получиш в замяна…

Кал, Лизи и Спенсър смятат, че заедно могат да преминат през всички трудности, докато един трагичен инцидент не разкъсва живота им на парченца. След като Кал губи двете неща, на които държи най-много – бейзбола и най-добрата си приятелка Лизи, гласът в главата му и странните сънища не му дават покой. Той трябва да се изправи пред най-големите си страхове и да разбере истината за новото сърце, което бие в гърдите му.

„Парченца от нашия живот“ разказва за болката от загубата на тези, които най-много обичаме. Това е история за силата на приятелството, любовта и доверието, която ще завладее сърцата ви по един нов начин.

Това е една от тези книги, които ти дават ценен урок. Книга за приятелството, загубата, мъката, волята за живот или иначе казано как да си направиш лимонада, когато животът те замерва с лимони.

Не знам от къде да започна. Като начало много ми допадна начинът по който авторката изгражда характерите на героите, толкова различни и в същото време идеално балансиращи се един друг. Най-хубавото е, че авторката намира време да ни покаже едно прекрасно приятелство малко преди всичко да се промени завинаги. Кал – спортистът, плах да заговори момичето което харесва, Спенсър – приятелят гей, който е винаги спокоен и усмихнат и Лизи… дивата Лиз, която обича музиката от 70, рисува по шкафчето си и винаги е готова за някоя беля.

Запознаваме се с тях, обикваме ги… и после идва инцидентът. Това което на пръв поглед може да се стори на някой любовна история всъщност се превръща в нещо много по-дълбоко и сериозно, описано по един достъпен и докосващ читателя начин.

Тази книга е за убийствената мъка по загубата на любим човек, смазващата вина изгаряща ни отвътре за това какво сме или не сме направили, борбата за живот… Защото накрая след всичката болка и вина има живот.

„Парченца от нашия живот“ ни учи да обичаме живота и да показваме на хората които ни заобикалят всеки един ден, какво означават за нас, защото никога не се знае дали ще има утре… Това е една книга за началото след края.

Препоръчвам с две ръце на всички, които имат нужда от леко, докосващо четиво, което крие в себе си поука и малък житейски урок.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s