Книги, Uncategorized

Търси се: „Плашилото“ !!!

„Плашилото“
Шейн Скофийлд (Книга 3)
Матю Райли
300 страници
Издателство: Бард

5star

Plashiloto

Ето това!!! Това е Райли, който познавам и обичам.  За съжаление не съм писала други ревюта на книгите от поредицата за Шейн Скофийлд, но за всяко нещо си има първи път.  Винаги съм казвала (ако следите страничката на блога във Facebook) колко обичам Матю Райли. Той е динамичен, див и при него нещата се развиват на такава висока скорост, че дори не усещаш кога си стигнал края на дадено приключение.

Плашилото е петият роман на Матю Райли. Капитан Шейн Скофилд отново е в светлината на прожекторите, преследван неуморно от неизвестен враг. Никой не знае защо и как, но когато за главата на мъж като Скофилд е обявена цена, той ще стори всичко, което му е по силите, за да не успеят преследвачите да получат наградата си – неговият живот.

Плашилото е третият роман от поредицата за Шейн Скофилд. Напрежението в него е повече от предишните две, ЕКСПЛОЗИВНО и ОБЕКТ 7 взети заедно. С екзотичните оръжия и места на действие, както и със завръщането на някои от старите бойни другари ПЛАШИЛОТО ще отнесе света на четящите като ураган и ще ги остави без дъх.

Той е тук…

ПЕТНАДЕСЕТ ИМЕНА – мишените са петнадесет, най-добрите воини в света – командоси, шпиони, терористи. И те трябва да са мъртви до 12 часа по обед, днес. Цената за главите им: почти по $ 20 милиона долара за всеки.

ЕДИН ГЕРОЙ – сред списъка на мишените изпъква едно име. Енигматичният морски пехотинец Шейн Скофилд с позивна Плашилото.

БЕЗ ГРАНИЦИ – И така, Скофилд е въвлечен в главоломно преследване по цялото земно кълбо, преследван от страховита сбирщина международни “ловци на глави” – включително известният “Черен рицар”, жесток убиец, който явно възнамерява да убие само Скофилд.

Надбягването е в ход и темпото е зашеметяващо и докато Скофилд се бори за живота си, разкрива мащабен световен заговор и ужасяващата причина, поради която при никакви обстоятелства не бива да остава жив… Той отведе хората си в ада в ЕКСПЛОЗИВНО. Защити президента от всичко в ОБЕКТ 7. Този път е различно. Защото този път мишената е самият той.

„Плашилото“ е идеалната комбинация от динамика, скорост, спиращи дъха моменти и естествено дъжд от куршуми. Другото което ми доставя удоволствие при този автор е фактът, че макар и с невероятни умения героите му не са перфектни. Винаги си имат както се казва някой фабричен дефект.

Когато Матю Райли обяви лов на глави, нямаш избор освен да скочиш в тази въртележка, поемайки си дълбоко дъх, защото не се знае кога ще се сетиш да дишаш отново.

За да обявиш цена за главата на Шейн Скофийлд се иска да си безразсъден или да не знаеш нищо за него. И той го доказва в поредната книга. Да, може и да прилича на поредният Холивудски екшън в който куршумите нямат край, но е написан по такъв начин, че освен да дъвчете устни, да потропвате нервно с крак и да отгърщате страница след страница, едва ли има какво друго да сторите.

Може би Райли е един от малкото автори, които уважавам безкрайно много заради простият факт, че не му пука особено, кой герой ще изпадне в шеметната надпревара. Освен това има майсторството да създава нови такива, които до толкова се настаняват в сърцата ни, че в момента се чудя кой ми е присърце повече… Шейн Скофийлд или Алойшъз Найт.  Не се безпокойте ще срещнете и стари познайници Майка, Либи Гант, Книга II и други верни другари от стари мисии и битки.

Ако обичате безумните надпревари, ако обичате да тръпнете в очакване и да затаявате дъх, то това е вашият автор. И не се притеснявайте, че ще изпуснете някоя негова книга за сега ми прави впечатление, че Издателска къща БАРД е доста постоянна с издаването на книгите на Матю Райли.

Реклами

Един коментар към “Търси се: „Плашилото“ !!!”

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s