Един различен Райли в „Планината на троловете“

„Планината на троловете“
Матю Райли
172 страници

3star

02

Това сигурно е един от най-любимите ми мистерия и трилър автори. От години чета книгите му и дори малко го наложих като стандарт у дома. За мен името на Матю Райли винаги е символ за шеметно приключение, бясно препускане и доволно количество мистерии. Изненадата ми като видях тази тъничка книжка, с такова заглавие и неговото име беше огромна дори не се замислих, а направо я грабнах от щанда на който се бе сгушила, но по същество…

Безстрашен млад герой.
Пълчища примитивни чудовища.
Непостижима цел…

В една изолирана долина малко човешко племе измира от ужасна болест. Носят се слухове, че жестоките господари на долината, планинските тролове, са открили лекарство за болестта – чудодеен еликсир.

Когато сестрата на Раф е поразена от болестта и първенците на племето отказват да му помогнат, дръзкият младеж решава да направи немислимото – потегля сам за планината, за да открадне еликсира от страховитите тролове. Но за да стигне до целта си, Раф ще трябва да мине през опасни блата и гори, пълни с вълци, хобгоблини и най-вече с вездесъщите скверни твари – тролове скиталци…

Пътуването към планината започва…

Това е официалната анотация на книгата за всички които се интересуват. Преди да започна искам да ви предупредя да не взимате под внимание броят звезди който АЗ дадох на тази книга. Просто аз съм много пристрастна като опре до този автор и съм свикнала на определена динамика от него и тази книга просто не е написана в стила на Матю Райли който аз познавам.

Като цяло „Планината на троловете“ е леко и доста приятно четиво. Напомня на приказка или flash back в „Имало едно време…“.  Действието се развива бързо, героите са добре изградени (до колкото добре може да се изградят герои за 172 страници).  В случая Райли е написал една приказка за леко пораснали хлапета. Имено за това са и трите звезди от мен, така и не успях да усетя авторът.

Ако ви се чете лека приказка за тролове без значение дали сте фенове на Матю или никога не сте се сблъсквали с творчеството му, това е вашата книга. Лека, неангажираща с бързо развиващо се действие. Чете се за ден, ако е основната ви книга за четене (казвам го, защото при мен беше 3тата).

Ще се радвам да споделите и своите мнения за книжката.

Advertisements

One thought on “Един различен Райли в „Планината на троловете“

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s