В света на елфите с „Двор от рози и бодли“

„Двор от рози и бодли“
Сара Дж. Маас
496 страници

5star
01

Дълго я подминавах в книжарницата, защото през последните години избягвам масовите любимци като дявол тамян. Но Райс от „Четат ли двама“ толкова разпалено я представи и ми я препоръча, че най-накрая се престраших. И сега около 496 страници по-късно съм готова да споделя впечатленията си с Вас!

Като цяло харесвам повече от един от авторите на Егмонт, сега добавих още един към тях.

Самата история е пленителна, макар да започва леко мудно и монотонно, започва да те поглъща бавно и неусетно. Изменя света който те заобикаля и те запраща в една нова вселена. Макар и много хора да я сравняват с любимата ми приказка за „Красавицата й звярът“ аз лично не откривам тази прилика.

Да може и да има някои малки общи моменти, но те като цяло са характерни за всички приказно ориентирани истории. Това което ми харесва в тази книга (ще го споделя без спойлери) е начинът по който авторката изгражда елфическият свят и героите си. Някак си успява да намери балансът между множеството легенди и различни вярвания и да ги преплете в една магична история.

Героите? Букет от характери и темпераменти в които всеки може да намери своят любимец. От бурната и готова да се бори със зъби и нокти за свободата и животът си Фейра, през закачливият и леко саркастичен Люсиен, мълчаливият, сдържан и безумно силен Тамлин, до всепоглъщащият мрак на Рисанд. Колекция от характери за всеки тип читател.

Започвайки с бавно темпо и засилвайки хода на действие, създавайки ситуации и приключения в един приказен свят Сара Дж. Маас е способна да ви заплени с тази творба. Не я пропускайте, в интерес на истината е наистина добро четиво за летните месеци, а и на пазара вече е следващата „Двор от мъгла и ярост“. За жалост скоро няма да мога да ви споделя впечатления от нея, защото до следващият месец съм пас от финансови съображения, но ако искате въпреки всичко да знаете какво се случва може да проверите мнението на Райс:

Advertisements

2 thoughts on “В света на елфите с „Двор от рози и бодли“

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s