„The Raven King“ (The Raven Cycle 4)

„THe Raven King“ (The Raven Cycle #4)

by Maggie Stiefvater 

5star

ravenking

За мое огромно съжаление тази прекрасна поредица достигна до своят край. Дали заради корицата (не искам да коментирам повече от това) на първата книга или липсата на реклама, така и не видяхме издадени на български  „The Dream Thieves“. Мога само да съжалявам за това, защото това е поредица която трябва да е достъпна дори за хората които не могат да си позволят да четат на английски. Изписала съм много за предните книги и до известна степен пиша ревюто на тази с огромно съжаление. Това съжаление, което изпитваш когато идва краят на книга която не искаш да свършва.

И докато в предните книги ви казвах как са по-мрачни и мистични в тази нещата буквално биват погълщани от мрак, но също така нашите герои отчаяно се борят за това доброто да възтържествува.

Последната книга е една шеметна надпревара с демони и тъмнина, изтичащо време и нищо живо не може да се чувства в безопасност, не знаеш на кой да вярваш и каква опасност те дебне зад ъгъла. Тази прекрасна книга отговаря на въпросите които ни терзаят още от самото начало като: Ще оцелее ли Gansey? Ще падне ли проклятието което тегне над Blue? Ще събудят ли Glendower?

Освен всичко останало добиваме пълната представа какво точно представляват Cabeswater и Noah, виждаме и израстването на Adam и краят на вътрешната му борба. Романтични обрати, смърт, мрак и една луда надпревара с времето.

И макар много от читателите да смятат, че финалната книга не е толкова магична колкото им се иска, на мен лично ми допадна. Имаше магия, макар и не точно този тип който всички очакваха. Имаше изненади, неща които никой поне според мен не бе очаквал, а това поне за мен в една книга е достойно за уважение. Изключително благодарна съм на Maggie Stiefvater за създаването на тази поредица и за шеметното приключение от което ме направи част.

За съжаление няма как да се разгърна в едно ревю на последната книга без да ви издам какво се случва в предните. За това ще оставя нещата така и ще се радвам, ако сте чели поредицата и вие да споделите мнението си в коментарите.

Ако съм успяла да привлека интересът ви, книгите от поредицата могат да бъдат открити в сайтът на Книгомания.

Advertisements

One thought on “„The Raven King“ (The Raven Cycle 4)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s