Blue Lily, Lily Blue (The Raven Cycle #3)

Blue Lily, Lily Blue (The raven Cycle #3)

Maggie Stiefvater

5star

17378508

Днес отново ще ви занимавам с тази поредица на Маги. Първо искам да ви обърна внимание на поредната зашеметяваща корица, която само ме кара сериозно да обмисля въпроса с поръчка на книгите, защото тази прелест заслужава да е част от всяка библиотека.

С всяка следваща книга поредицата става все по-мистериозна, малко по-мрачна и на моменти плашеща (много малко моменти). В „The Dream Thieves“ Маги ни остави на нокти с изчезването на Maura и сега нашите вече добре познати герои имат за задача да намерят още един изчезнал човек. И сякаш вече нещата не са достатъчно сложни идва моментът в който злодеят зад кадър Greenmantle най-накрая се появява в Henrietta.

Светът на магията, виденията и изчезналите крале се разгръща, появяват се и стари познайници на Blue от Пътят на мъртвите, приключенията започват да се спускат под земята, все по-дълбоко и по-дълбоко. В търсене на Maura и Glendower героите ни попадат на други заспали дълбоко и за векове персонажи. Ще успеят ли да ги събудят и ако да трябвало ли е това да се случва?

Залогът се вдига още повече, когато Adam открива, че Gansey има само още няколко месеца живот (припомням, че в първата книга Gansey бе един от хората които Blue видя на Пътят на мъртвите).   За да преминат през това приключение, групата герои трябва да се научат да комуникират и да са в синхрон с Cabeswater (магичната гора която говори на тези които могат да я чуят).

bluelily

Мога да ви разказвам още много за обратите и промените, за развиването на отношенията между героите, но винаги се старая да не оставям спойлери в постовете си. Истината е, че The Raven Cycle е магия, които сами трябва да откриете, магия която запленява и ви понася на крилете си.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s