„The Dream Thieves“ by Maggie Stiefvater

The Dream Thieves (The Raven Cycle #2)
by Maggie Stiefvater

5star

Dream-Thieves-Cover

Това е един от онези пъти в които ще си говорим за англоезичните издания на книгите. Може би мнозина от Вас помнят Маги с трилогията и за „Вълците от Мистикфолс“ или книгите „Балада“ и „Ридание“, малко преди излизането на поредицата The Raven Cycle, Маги дори направи своето посещение и у нас. Но прескачам празните приказки и допълнително инфо и минавам напред за книгата…

„The Dream Thieves“ е втората книга от поредицата „The Raven Cycle“, тук продължава приключенито започнало в „The Raven Boys“, като мистерията става още по-дълбока, приключенията по-опасни и загадъчни.

Докато първата книга започва с видението на Blue на „Пътят на мъртвите“, където можеш да видиш всички които ще умрат през годината и я захвърля в компанията на Gansey, Adam, Noah и Ronan, възпитаници на академията Aglionby увличайки ги в търсенето на отдавна загубеният и спящ крал Glendower, то втората книга обгръща читателят с още повече мистерия.

Изглежда, че много неща се въртят около сънищата, сънуващите и отново спящият крал Glendower. Нещата минават на по-високо ниво, когато Ronan осъзнава силите си и тепърва трябва да ги овладее, Adam трябва да намери баланса със себе си и Cabeswater след краят на първата книга.  Естествено, когато имаме търсене на древни и обещаващи сила неща се намесват и много други интереси. Преследване, убийства, кражби… И макар все още да виси проблемът с Blue и проклятието, че когато целуне истинската си любов той ще умре, любовна история почти няма. Загатната е леко и ненатрапчиво. Не обсебва сетивата ви и не кара историята да се губи някъде сред витаещите любовни трепети.

001

The Raven Cycle е поредица за всички които обичат мистерията, адреналина, страха и древните истории и крале, много по-различна от всичко познато ни до момента и излязло под „перото“ на Маги. Препоръчвам я с две ръце. За съжаление на български език може да намерите само първата книга издадена 2014… Имайки предвид, че книгите вече са 4, малко силно ме съмнява скоро да видим „The Dream Thieves“ на родният пазар. И все пак, ако съм разбудила любопитството ви и я прочетете ще чакам и Вашето мнение!!! Приятен и много усмихнат ден на всички!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s