„Кралят“ – още едно лудо приключение с „Братството на черния кинжал“

001 „Кралят“ е книга 12 от поредицата „Братството на черния кинжал“, това е поредица която съм споменала не един или два пъти в разни постове.  Всичко започна с „Тъмна любов“ един малко по-различен поглед върху вампирите и тяхната митология. Всъщост в поредицата за братството авторката изгражда своя доста увлекателна митология.

Но да се върнем на „Кралят“…

4star

Четири са звездите които дадох на книгата и в Goodreads. Като цяло е много увлекателно четиво, което е фокусирано върху Рот, слепият крал на вампирите. Корицата както винаги максимално се доближава до героят върху чиито терзания се завърта историята.

И тук като във всяка книга от поредицата имаме голяма доза секс, адреналин и опасни схватки. Няма разочаровани, защото всеки един от братята е споменат поне по един път.  Обичам книгите за Братството и винаги съм се наслаждавала почти на всички книги, любимата ми част от „Кралят“ бе, че успяхме да се докоснем до едно по-далечно минало когато Рот е бил още претранс /дете все още непреминало през преобразяването във вампир/, минало което го е направило свидетел на смъртта на родителите му. Като цяло книгата е едно огромно предизвикателство за Слепият крал, който трябва да се изправи лице в лице със страховете си, да вземе важни решения от които зависи не само неговият живот, но и бъдещето на расата му.

Освен вътрешните и явните борби на краля, ставаме свидетли и на създаването на истории за следващи книги, историята на Асейл, на Трез и Лейла… И ето това е единственият момент който в последните няколко книги ме кара да отнемам по една звезда… Докато в началото Дж.Р. се фокусираше основно върху историята на главните действащи лица и подисториите бяха леко загатнати, сега са толкова крещящи и прекъсващи главната история. На моменти дори ми се струва, че се изплозват за запълване на обем… Това мен лично много ме побърква, но за щастие авторката доста добре се справя с думите и книгата все още е разтоварващо, горещо и опасно четиво.

Определено очаквам с нетърпение следващата книга и съм благодарна на „Ибис“ за това, че не се отказват от поредицата и ни радват с всяка следваща книга. Препоръчвам я на всички които имат нужда от нещо горещо с висока доза адреналин.

Advertisements

One thought on “„Кралят“ – още едно лудо приключение с „Братството на черния кинжал“

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s