Тъмни съзаклятия: Лейди Полунощ (без спойлери)

12932887_10156760604290300_8503685522334744255_nНе мисля, че авторът има нужда от представяне. Касандра Клеър е толкова позната и обичана от всички любители на свръхестествените романи. След шеметните приключения които преживях с поредиците „Реликвите на смъртните“ и „Адски устройства“ мисля, че е абсолютно ненужно да споменавам с какво нетърпение очаквах „Лейди Полунощ“.

Като начало съм доста впечатлена от скоростта с която Издателство Ибис я издаде, много малко след световната премиера. Което е изключително добре, защото аз, а сигурна съм и много други фенове на Касандра у нас, я очакват с нетърпение още с обявяването й.

20160408_022942

Очакването бе огромно и при първа възможност се сдобих и със самата книга. Определено историята е също толкова увлекателна и динамична както и предишните книги. Ловците на сенки и техният свят са толкова лесни за обичане и същевременно за мразене с техните снобарски и понякога безмислени закони и правила.

Историята започва пет години след Тъмната война с която завършиха Реликвите.В книгата се засяга много подробно тематиката за парабатайската връзка, отново е пълно с магия и спиращи дъха битки, морални дилеми и сблъсък на нефилими и долноземци.  Истината е, че в началото бях леко разочарована, защото Джулиън Блекторн и Ема Карстерс са пълни копия на Алек и Джейс, буквално като манталитет и характери. Сякаш Касандра е дала нови лица и имена на вече стари герои, но това повярвайте ми е нещо което се преглъща доста бързо.

Всички герои в книгата са лесни за обикване и влизат под кожата на читателя. Малкият Тави, близнаците Тай и Ливи и пухкавката за ловец на сенки Дру. В „Лейди Полунощ“ най-накрая разбираме и малко повече за съдбата на Марк Блекторн (за тези които са забравили бе отведен от елфите в последната книга от поредицата „Реликвите на смъртните“). Ще срещнете много герои които да обикнете и да намразите, ще се изненадате и от много новости при споменаването на стари герои, ако не сте чели „Tales From The Shadowhunter Academy“, за които съм обнадеждена, че скоро може да ги видим и на български, защото издателството подхожда доста сериозно към творбите на Касандра.

Смятам, че с или без предишни познания, ако прочетете тази книга ще обикнете Касандра и стилът й на писане. Това е от онзи тип книги които въпреки близо 700-те си страници се изчита на един дъх, нещата са написани така, че можете буквално да се пренесете в света на Ема и Джулс.

Много ми се иска да ви разкажа за какво става дума, но и в същото време не искам да ви разваля удоволствието от книгата разказвайки ви сюжета за  това се надявам и малкото което споделих да е достатъчно да ви накара да дадете шанс на тази прекрасна книга.

Advertisements

One thought on “Тъмни съзаклятия: Лейди Полунощ (без спойлери)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s