„Друговремец“ Диана Габалдон

1917135_10156670340680300_5973122211223501156_n От много време се каня да пусна постове, но периодът не е от най-лесните за мен. Но тази книга не е книга, която можеш да прочетеш и просто да причислиш към прочетените за месеца книги.

Това е от този тип книги, които те оставят зашеметен, шокиран и недоумяващ. Искрено се надявам да успея да ви предам емоция без да ви разваля удоволствието от четенето й.

Истината е, че сама едва ли бих си я купила, по простата причина, че сериалът вече нашумя, а аз избягвам всичко което добие масова истерия ниво популярност. Но имах късмет с Giveaway -я на „Четат ли двама“ и тази книга бе част от него.

Накратко какво представлява книгата. Това е едно привлекателно и шеметно пътуване във времето. От края на втората свтовна война се пренасяме в Шотландия 200 години по-рано в пълен комплект с всичките му войни, замъци, лечители, вещери. Сблъсъка между Англия и Шотландия.  На фона на това има и естествено любовна история, горещи секс сцени и фрапиращи обрати.

Истината е, че винаги съм носела на шока, който авторите са ми поднасяли, но това което Диана Габалдон поднася на читателя в един момент може да ви накара да потръпнете, да ви се пригади и в същото време да не можете да спрете да четете. Ако си мислите, че Дж.Р. Мартин е шокиращ автор, прочетете и тази книга.

Единственият минус който мога да прикача е, че книгата е издадена у нас 2013 година, поредицата е вече с 8 книги, а втора така и не е издавана. За това освен, ако нямате нагласата да продължите на Английски просто не я захващайте, а ако искате да я четете и имате възможност започнете на Английски, защото поне аз не успявам никъде да открия за съжаление информация за следващата книга, а да се чете една поредица на два различни езика е леко неприятно. Искрено се надявам все пак някога и „В Капана На Времето“ все пак да огрее и нашият пазар. Pro Book моля зарадвайте ни и със следващата!

Advertisements

One thought on “„Друговремец“ Диана Габалдон

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s