„Реликвите на смъртните: Град на небесен огън“ един великолепен финал

186715_b

Винаги е лесно, когато имаш да излееш отрицателна емоция в едно ревю на книга, но е толкова трудно да кажеш всички положителни мисли които са се събрали в теб без да превърнеш ревюто си в спойлер за всички. Прочела съм много поредици, но това е най-блестящият и емоционален финал който някога съм чела. Ще се опитам поне до някъде да пресъздам впечатленията си от книгата без да ви напълня със спойлери.

„Реликвите на смъртните“ беше едно наистина великолепно приключение. Макар на моменти лично аз да бях леко отегчена от прекалено много Клеъри – Джейс моменти във финалната книга нямаше нещо към което да имам забележка.

Тази последна книга беше като едно от онези влакчета, които ви обръщат с главата на долу и ви пускат в бездна. Имаше моменти в които да си изядете ноктите, моменти в които дори и да не искате и да стискате здраво зъби сълзите си намират път.  Имаше моменти които да ме накарат да се усмихна и да прелиствам жадно страниците за още и още.

Това е от този тип финални книги, които затваряш с микс от емоции… Задоволството от факта, че си прочел една наистина добре написана книга. Тъгата, че едно дълго приключение достига до своя финал и ти предстои раздяла с едни от най-любимите ти герои. Това е един от този тип финални книги, които са едно на милион и те карат да се разплачеш дори за злодея.

Ако не сте чели нито една от книгите й, моя личен съвет е да започнете. Тя е един от тези съвременни автори, които пишат великолепно, увлекателно и са заслужили книгите им да носят титлата „бестселър“. Под заслужили имам предвид с майсторство, увлекателно и смислено писане, а не набиране на популярност благодарение на евтини секс сцени или тям подобни неща.  Ако все пак съм успяла да разпаля любопитството Ви по-долу ще оставя списъка с нейните поредици, които се издават у нас благодарение на ИК „Ибис“, а освен тях ще ви дам и списъка с мини поредицата, която за съжаление още не е издадена у нас.

Реликвите на смъртните:

1. Град от кости

2. Град от пепел

3. Град от стъкло

4. Град на паднали ангели

5. Град на изгубени души

6. Град на небесен огън

Адските устройства:

1. Ангел с часовников механизъм

2. Принц с часовников механизъм

3. Принцеса с часовников механизъм

The Bane Chronicles: 

1. What Really Happened in Peru
2. The Runaway Queen
3. Vampires, Scones, and Edmund Herondale
4. The Midnight Heir
5. The Rise of the Hotel Dumort
6. Saving Raphael Santiago
7. The Fall of the Hotel Dumort
8. What to Buy the Shadowhunter Who Has Everything
9. The Last Stand of the New York Institute
10. The Course of True Love [and First Dates]

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s