„Rainbow boys“, „Rainbow High“, „Rainbow road“ by Alex Sanchez

Не съм писала отдавна… Не защото ме мързеше, а защото ме бореше гадна и неприятна температура. За щастие вече е минало. Докато бях болна имах шанса да прочета една невероятна поредица. Много хора биха я посрещнали с предрасъдъци, просто защото историята е само и единствено за три гей момчета, но аз лично я обикнах… Започнах да я чета заради възможно най-глупавата причина, а именно това, че Мат Бомър е на корицата на „Rainbow boys“, когато го видях, като всеки любопитен фен се допитах до google, попаднах на ревюта на книгите от гейове и хора с обикновенна сексуална ориентация. Всяко едно ревю беше запленяващо и реших, че трябва да ги прочета. Естествено книгите никога не са издавани на Български, за това трябваше да ги поръчам и не съжалявам нито за секунда за парите които дадох за тях!

Това е една изключителна поредица, която ни запознава с живота на три момчета, като всеки от тях преминава през различни проблеми. Джейсън се страхува да признае пред себе си, че е привлечен от мъже, макар да има приятелка сънищата му са изпълнени с интимни сцени с хора от неговият пол. Кайл е влюбен в свой съученик, но е уплашен да признае истината за сексуалността си на родителите си, а Нийлсън… той говори открито за това, че е гей и не го крие.

Всяка една глава е от различна гледна точка, тази на едно от момчетата. Има някои невероятно сладки и романтични моменти, но има и такива които накараха поне моята коса да настръхне от факта, колко жестоко може да бъде нашето общество не разбирайки различното. Колко далеч можем да стигнем с тесногърдието си и колко болка можем да причиним на тези които са различни. Това е една изключително увлекателна и поучителна трилогия и я препоръчвам на всеки!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s