Europe това което бяха и това което никога повече няма да бъдат…

Няма смисъл да ви питам дали си спомняте The Final Countdown… Няма човек който да не си тактува на тази песен без значение от годините. Едва ли някой от нас би могъл да я забрави. В интерес на истината когато разбрах, че Europe се завръщат бях адски щастлива и нетърпелива да чуя новите им песни. Но сега след като две от тях вече са факт не знам какво да мисля… защо?

Какво да ви кажа чудя се, защо всички изпълнители искат да се комерсиализират тези дни, да се включат в това което е модерно, макар и да е повече от ясен факта, че класическият рок и групите от 80-те са вечни. Все още се слушат и търсят, билетите за концертите им се разпродават като топъл хляб. И ето на Europe се събраха, бях адски щастлива, че ще чуя песни подобни на The Final Countdown и Carrie песни които обичам, с които съм израснала… Няма да ви давам да чуете първата всеки я знае, но нека ви припомня какво бяха Europe…

Очаквах това завръщане с нетърпение, може би с каквото не съм чакала друга банда. Но колко може би неприятно, всъщност абсолютно неприятно изненадана останах, след като чух новата им песен… По простата причина, че в нито една от новите им песни нямаше нищо което да напомня за Europe. За стехния стил за това което бяха, и това което определено поне за мен вече никога няма да бъдат… Още един пример как комерсиализацията разбива добрият стил, само за да направим нещо което се продава… Защото това са новите Europe…

Advertisements

4 thoughts on “Europe това което бяха и това което никога повече няма да бъдат…

 1. Слушам Еurоpe от доста години. През последните години ги следя в новото им превъплъщение и как да ти кажа – чувствата ми са двупосочни.
  Вярно е, че израснахме с хитовете им от 80-те – велики хитове! Недостижими образци на мелодичния хард рок. Според мен старите албуми са по-глемаджийски.
  Обаче от друга страна – новите Еurope са ми интересни. Вероятно защото са по-различни. Например Secret Society от 2006г. е албум, който не се слуша лесно. Звукът му е доста по-суров, блендата на китарата е по-режеща. А и има една уникална песен като Always the Pretenders, за която им свапям шапка! Новата им музика просто е за нови фенове – вярвам, че са си спечелили такива, защото при всяко положение са си таланти.

  Ще чуя новия албум и тогава ще мога да изразя мнение в каква посока са тръгнали.

  Обаче се питам: по-добре ли щеше да е, ако правеха нови лъскави песни по калъпа на Final Countdown?

  1. Ако трябва да съм честна The Final Countdown е една от любимите ми песни. Без значение колко години минават е вечна. Идеята на този пост беше, че много групи променят стила си, Бон Джоуви, Скорпиънс, Ди-си, но колкото и промени да има винаги запазват нещо което напомня за тях, не само напомня ами и крещи, че това са те, техният стил.

   Новите песни на Europe не звучат лошо, но не мисля, че ще останат запомнени за дълго време. Просто ако не следях MySpace и Facebook и ако бях чула песента по радиото едва ли щях да разбера, че са те. Лошо няма да търсят нова аудитория, но наистина щеше да е хубаво да запазят поне капчица от това което бяха Europe преди.

 2. 🙂 ОК, но самата идея за комерсиализирането на музиката им не е не е нещо, заради което да ги критикуваме.
  Преди 20 години The Final Countdown също беше комерсиална рок песен, а албумите им се продаваха в милионни тиражи. Комерсиалното, разбирано като нещо масово разпространено, не е нещо порочно 🙂
  Пък новото им амплоа очевидно не е много популярно, така че не върви да го наречем комерсиално. Иначе щеше да знаеш, че те отдавна са се събрали и завърнали – още през 2003г. и са издали 2 албума до момента.
  А това каква точно музика решават да свирят разни банди, си е от компетенциите на шоу бизнеса.

  1. Ахахах хвана ме 🙂 Просто тази година ги аднах във ФБ понеже рядко го ползвах до тогава, нямаше как да знам, а явно новото им амплоа не им носи такъв успех. Ще направя отново препратка към новите албуми на AC/DC, Def Leppard, Whitesnake които пожънаха доста добри успехи, а за Europe… май от теб разбирам, че са се събрали през 2003 😦 И може би точно защото не запазиха поне капка от себе си не добиха такава популярност.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s